Progresul uluitor din domeniul esteticii faciale face ca exercițiul de a ne percepe pe noi înșine și corpurile noastre într-o lumină mai pozitivă să fie transpus din planul mental, în cel real. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, celulele noastre se degradează sub influența timpului, iar corpul trece printr-o serie de schimbări, cele mai vizibile la nivelul epidermei (stratul exterior al pielii), afectând textura, nivelul de hidratare și structura pielii.

Procesul de îmbătrânire face ca pielea să dezvolte un aspect tern, din cauza vascularizării slabe. Nivelul redus de colagen duce la pierderea elasticității și fermității, provocând laxitatea și lăsarea pielii, accentuată în riduri.
Terapia „Vampir” se adresează unei varietăți de probleme ale pielii, nu doar celor legate de îmbătrânire, ci și petelor pigmentare (melasmă), efectelor expunerii îndelungate la soare și poate ajuta chiar și la atenuarea cicatricelor. Este o procedură de regenerare care presupune prelevarea de sânge de la pacient, prelucrarea acestuia și reinjectarea în țesuturile gazdă, pentru a promova activitatea celulară sănătoasă a pielii, pentru a diminua ridurile și a contura un chip întinerit. Va fi stimulată producția de colagen și elastină, putându-se de asemenea observa și efecte antioxidante și de hidratare.

Cum se realizează procedura?

Terapia „Vampir” reface structura și funcțiile pielii. Procedura constă din recoltarea de sânge venos de la pacient și procesarea lui prin centrifugare. Sângele nostru este alcătuit din globule roșii (eritrocite) și ser, care are în componența sa globulele albe și plachetele (trombocitele). Globulele roșii (eritrocitele) sunt separate de plasmă. Plasma autologă bogată în trombocite este extrasă din serul sangvin, în care se găsesc factori de creștere în abudență. Atunci când intră în contact cu pielea, factorii de creștere stimulează activitatea celulelor stem din piele, provocând o reacție asemănătoare cu cea care se produce în cazul unei leziuni și care duce la generarea de țesuturi noi.

Durerea este insesizabilă, deoarece procedura se realizează după anestezierea zonei vizate. Se folosește un ac de dimeniuni foarte mici. Doctorul va injecta factorii de creștere înapoi în piele, într-o manieră precisă. Numărul de ședințe necesare depinde de situația individuală și se va stabili în timpul vizitei de dinaintea terapiei.

Ce este plasma bogată în trombocite? (P.R.P./P.R.F. – Platelet rich plasma/fibrin)

Plasma/fibrina bogată în trombocite (plachete) încurajează regenerarea unor tipuri diverse de țesuturi afectate, prin stimularea circulației sangvine. Plasma bogată în trombocite este complet autologă, pentru că este extrasă din sângele pacientului și nu conține anti-coagulanți, despre care se știe că inhibă regenerarea țesuturilor, făcând astfel procedurile mai sigure, fără a cauza o reacție împotriva corpurilor străine sau o infecție virală sau bacteriană.

Deoarece este alcătuită din concentrații prezente în sânge în mod natural, P.R.P. promovează regenerarea țesuturilor, grăbește procesul de vindecare al rănilor și stimulează sinteza colagenului. P.R.P. poate, de asemenea, să fie aplicată pe suprafața pielii, ca parte a unui tratament facial obișnuit sau în cadrul ședințelor de micro-needling, pentru a facilita absorbția în piele.

La ce rezultate vă puteți aștepta?

Deși se încadrează în categoria tratamentelor faciale, rezultatele finale sunt cu mult mai impresionante decât cele obținute în urma unui tratament facial obișnuit. Imediat după tratament se va observa o îmbunătățire vizibilă a aspectului și texturii pielii.

Pe lângă creșterea producției de colagen și elastină, pielea va deveni mai fermă și mai luminoasă, iar ridurile, cicatricele și semnele fotoîmbătrânirii vor fi reduse. Efectul complet al terapiei se obține în 2-3 luni de la efectuarea acesteia și se menține pe o perioadă de 1-2 ani.

Vrei sa vii la un consult?

Vino sa ne cunoastem mai bine si sa decidem impreauna cum te putem ajuta.