Vreau ca dinții mei să fie bine protejați

Pot sa am dintii protejati?

Putem să avem dinți sănătoși și la bătrânețe? Da, acest lucru este posibil, printr-o îngrijire atentă a acestora acasă, o alimentație sănătoasă, controale profilactice frecvente. Chiar dacă dinții sau gingiile par să aibă doar probleme minore, controalele dentare și curățarea profesională periodică a dinților garantează o identificare a problemelor dentare într-un stadiu incipient și tratamentul corespunzător al acestora.

Vom realiza planuri speciale de prevenție și îngrijire pentru dumneavoastră, prin care să vă menținem sănătatea dinților. Acestea constă din consultații programate la intervale specifice, alegerea tipului și frecvenței curățării profesionale a dinților și sfaturi personalizate pe care să le aplicați în rutina dumneavoastră de igienă orală de acasă.

Sănătatea dinților dumneavoastră va fi întotdeauna obiectivul nostru principal.

Vreau să am dinți sănătoși și frumoși

Pot sa am dintii protejati?

Dinții sănătoși nu arată întotdeauna precum ne-am imagina noi. Anumiți dinți pot să aibă o nuanță mai închisă și pot apărea modificări de culoare din cauza unui tratament de canal radicular (scoaterea nervului), în urma căruia dintele tratat se poate înnegri sau din cauza obturațiilor cu amalgam prezente. Principala noastră prioritate este sănătatea și integritatea dinților dumneavoastră, dar punem preț și pe aspectul estetic al unui tratament. Putem îndepărta obturațiile cu amalgam și le putem înlocui.

Vă recomandăm, de asemenea, ca fie deodată cu procedura de îndepărtare a obturațiilor cu amalgam sau după ce acestea au fost îndepărtate, să aibă loc și un procedeu care să ajute la detoxifierea organismului. Lucrăm cu materiale de obturație de cea mai buna calitate.

Există diferite metode de albire a dinților înnegriți, chiar dacă înnegrirea se produce pe interior (de exemplu, în cazul terapiei de canal radicular). Sănătatea și aspectul gingiilor joacă de asemenea un rol esențial în sănătatea orală generală.
Controalele periodice și profilactice ne permit să ținem sub observație atentă sănătatea dinților și a gingiilor dumneavoastră.

Vreau ca dinții mei să fie albi și sănătoși

Pot sa am dintii protejati?

Natura îi înzestrează doar pe câțiva norocoși cu dinți frumos aliniați și albi. Majoritatea dinților sunt asimetrici și se decolorează în timp, în general îngălbenindu-se semnificativ. Gingiile joacă de asemenea un rol important în aspectul estetic: orice inflamație sau retracție a acestora va afecta armonia vizuală.

Vestea bună este că există multe metode de îmbunătățire a aspectului general al dinților. Cea mai simplă este albirea. Însă dacă culoarea de bază a dintelui este una mai închisă în mod natural sau dacă există o anomalie minoră în alinierea dinților, care trebuie corectată, fațetele dentare, care sunt asemenea unor scuturi subțiri din ceramică, reprezintă alternativa corectă.

În cazul unor anomalii dentare severe care necesită aliniere, trebuie urmat un tratament ortodontic. Pentru a ne asigura că fiecare tratament dentar va fi avea un rezultat frumos și natural, folosim opțiuni de înlocuire precum incrustațiile ceramice de culoarea dinților. Un dinte înlocuit sau refăcut va putea cu greu să fie identificat cu ochiul liber. În plus, ceramica este un material durabil și biocompatibil, astfel că va fi bine tolerată de organism.

Oricare ar fi rezultatul dorit, există multe opțiuni.

Vreau dinți noi

Pot sa am dintii protejati?

Nu există nimic care să egaleze dintele natural. Nici o opțiune nu va putea să înlocuiască cu adevărat dinții naturali. Însă opțiunile din prezent de înlocuire a dinților oferă o alternativă care imită cu o tot mai mare precizie originalul.

Puteți trăi o viață lipsită de griji cu noii dinți de cea mai înaltă calitate, pe parcursul multor ani, ba chiar decenii. În cazul unui implant, dintele este fixat în osul maxilar cu ajutorul unei rădăcini artificiale, realizată din titan sau dintr-un material ceramic din oxid de zirconiu. Aceasta este soluția recomandată în multe dintre cazuri. Coroana amplasată pe implant este realizată din material ceramic (sau metalo-ceramic) și nu poate fi făcută diferența între aceasta și dintele natural. O altă opțiune este o punte dentară care înlocuiește dinții lipsă și care este fixată pe dinții vecini.

Soluția optimă va fi discutată în detaliu cu fiecare pacient.
Noii dinți vor reprezenta o potrivire perfectă, adaptată necesităților și condiției sănătății dumneavoastră orale.

Vreau să am dinții frumos aliniați și netezi

Pot sa am dintii protejati?

Putem avea dinți albi și frumos aliniați ca adulți? Majoritatea dintre noi nu s-au aflat în grija unui ortodont cu experiență încă din copilărie și nici nu au purtat aparate dentare, care să aibă ca rezultat alinierea dinților și o ocluzie (mușcătură) sănătoasă. Ca atare, în timp pot apărea anomalii în aliniere, în urma unor accidente sau a pierderii dinților. Corectarea poziției dinților poate fi făcută la orice vârstă. Specializarea medicinei dentare care se ocupă cu corectarea anomaliilor dentare se numește ortodonție. În clinica noastră, de tratamentul ortodontic se ocupă dna prof. univ. dr. Mariana Păcurar UMF Targu Mures.

Tratamentul presupune folosirea unor aparate mobile (de obicei ca măsură pregătitoare) sau a unor aparate fixe pentru o anumită perioadă de timp. Există și anumite metode „invizibile” (precum bracketurile, care sunt fixate pe suprafața linguală a dintelui sau gutierele transparente). Anomaliile minore în aliniere, dinții ciobiți sau spațiile interdentare mici pot fi corectate cu ajutorul fațetelor ceramice, însă acestea nu pot fi folosite în cazul unor anomalii majore. Fațetele sunt fixate extrem de strâns pe dinți, printr-o procedură blândă care are rezultate incredibile. Dacă v-ați întrebat vreodată cum reușesc actorii să aibă niște dinți atât de perfecți – acesta este secretul lor.

Dacă vă doriți să aveți dinții frumos aliniați, veniți la un consult. Vom discuta despre opțiunile posibile în cazul dumneavoastră.
Nu este niciodată prea târziu să vă îndreptați dinții!

Vreau să scap de obturațiile cu amalgam

Pot sa am dintii protejati?

Amalgamul folosit în stomatologie are în compoziția sa mercur în proporție de 50%, care este toxic. S-a descoperit că mercurul, împreună cu alte metale și metale grele nocive, joacă un rol covârșitor în apariția bolilor sistemului nervos (de exemplu Alzheimer sau Parkinson’s).

Amalgamul trebuie îndepărtat. Care sunt pașii ce trebuie urmați?
Dacă încă aveți obturații cu amalgam și doriți să le îndepărtați, din cauza conținutului de mercur, puteți să apelați la noi.

Nu ne vom ocupa doar de îndepărtarea obturațiilor nocive cu amalgam și de înlocuirea lor cu alte obturații non-toxice, din compozit sau cu incrustații ceramice, dar putem de asemenea să vă ajutăm și cu drenajul mercurului (detoxifierea organismului) Odată ce a fost îndepărtată ultima obturație cu amalgam, poate să înceapă procesul de detoxifiere. Tratamentul folosit constă din substanțe vegetale, mai exact alge și ierburi. La sfârșitul tratamentului, dinții dumneavoastră își vor recăpăta frumusețea naturală și pericolul cauzat de amalgam va fi fost evitat.

După îndepărtarea obturațiilor cu amalgam și a drenajului, nu va mai rămâne nici urmă de acesta și de urmările lui nocive.

O mușcătură sănătoasă

Pot sa am dintii protejati?

Dacă mâncatul devine o problemă din cauza dinților instabili sau a durerilor dentare, înseamnă că dinții și gingiile au nevoie de ajutor.

În funcție de condiția sănătății dumneavoastră orale, putem să ancorăm punțile dentare instabile, o altă posibilitate fiind cea a unei și mai bune stabilizări cu ajutorul implanturilor. Există multe soluții convenabile atunci când vorbim despre reconstrucția dinților, precum implanturile, lucrările protetice parțiale sau totale (”al treilea set de dinți”). Problemele gingivale pot fi de asemenea remediate.

Vă așteptăm la noi pentru a găsi împreună soluția potrivită pentru dumneavoastră și pentru a vă putea recăpăta mușcătura de altădată.

Concepția noastră – Stomatologia holistică (biologică)

Pot sa am dintii protejati?

Există o relație incontestabilă între dinți și corp. Acupunctura chineză ne învață că toate meridianele se corpului se inchid la nivelul dinților. Toți dinții și zonele în care aceștia lipsesc (în urma extracției) se află într-o relație cu întregul corp. De aceea, dinții bolnavi vor afecta în mod negativ organul corespunzător. De exemplu, dinții non-vitali pot cauza sau afecta în mod negativ afecțiunile articulare. (Vezi tabelul explicativ realizat de Gleditsch)
Mult prea des se întâmplă ca dinții unui pacient și cavitatea sa orală să fie tratate în mod mecanic, precum un automobil care are anumite defecțiuni și care este reparat într-un garaj. Noi, în schimb, abordăm tratamentul conform principiilor medicinei biologice. Totul pleacă de la diagnostic. Luăm în calcul atât focarele dentare, câmpurile de interferență, cât și osteonecroza maxilarelor (ONM).

Tratamentul nostru se bazează întotdeauna pe criterii biologice. În sprijinul acestor principii intră și folosirea doar a anumitor anestezice locale, pentru a ne asigura că veți avea parte de cele mai minim-invazive și mai bune rezultate.

Medicina biologică ne-a pus la dispoziție un test muscular, care ne permite să stabilim un diagnostic și care aduce lămuriri anumitor întrebări. Această metodă se bazează pe principiile fizicii cuantice (uneori, anumite persoane care par a avea o înțelegere „superioară” a științei, sunt de părere că acest test este un act de magie, ceea ce nu e cazul).

Prin folosirea acestei metode, putem să aflăm dacă o anumită măsea de minte ar trebui să fie extrasă sau nu, sau dacă un implant ceramic poate reprezenta o soluție mai bună.
Vă încurajăm să ne adresați întrebări privind sănătatea generală și nutriția.