Ce este pedodontia?

Copiii reprezintă cele mai de preț atuuri ale noastre, atât în prezent, cât și în viitor. Prioritatea noastră, în ceea ce privește tratamentul ce se adresează copiilor, este crearea unui mediu din care să lipsească frica, un mediu blând, bazat pe o abordare informată.

Pacienții noștri cei mai tineri nu ar trebui să se confrunte deloc cu frica de dentist, ci mai degrabă să se simtă confortabil și tratați cu seriozitate.

Solicita consult
pedodontie-oradea

Cu ce se ocupă pedodonția?

Scopul nostru este să ne îngrijim de sănătatea orală a copilului într-un mod cât se poate de minuțios, în timpul anilor de școală. Educația alimentară este întâia prioritate a profilaxiei.

Desigur, în plus față de aceasta, sunt folosite cele mai adecvate tehnologii de curățare a dinților, în funcție de vârstă. Placa dentară este scoasă în evidență cu ajutorul unor substanțe.

Dacă este nevoie de o obturație, încercăm întotdeauna să folosim materiale care nu conțin amalgam. De obicei, controalele stomatologice frecvente, atât a dinților permanenți, cât și a dinților de lapte asigură menținerea lor curați în mod constant, cu ajutorul tehnologiei de curățare adecvate.

Când ar trebui începută profilaxia în cazul copiilor?

Copiii ar trebui să meargă la un control dentar o dată pe an, începând de la vârsta de 3 ani. Începând de la vârsta de 6 ani (debutul perioadei de dentiție mixtă) până la vârsta de 17 ani, un control dentar este necesar de două sau de 3 ori pe an.

Controalele profilactice se recomandă a fi făcute de două sau trei ori pe an.

Sedarea pentru tratamentul stomatologic al copiilor

Anumite cabinete și clinici dentare folosesc ca metodă de sedare oxidul nitric, așa-numita „moleculă a fericirii” (N2O).

Potrivit ultimelor studii științifice, oxidul nitric poate să provoace leziuni permanente ale nervilor spinali, motiv pentru care noi nu folosim această metodă de sedare.

Vrei sa vii la un consult?

Vino sa ne cunoastem mai bine si sa decidem impreauna cum te putem ajuta.