Radiografiile dentare sunt indispensabile înaintea începerii oricărui tratament stomatologic. Pentru ca totul să decurgă eficient și confortabil pentru pacient, în cadrul clinicii am inclus propriul cabinet de radiologie dentară, care oferă tipurile de radiografii necesare tuturor procedurilor de tratament.

Tehnologia folosită întrunește cele mai înalte standarde, asigurând mai multă precizie în diagnosticarea și analiza rezultatelor, precum și o mai bună monitorizare și planificare a tratamentului. Expunerea radiologică este minimă și neglijabilă.

Radiografie intraorală

– retroalveolară: cuprinde toate componentele anatomice a doi-trei dinți alăturați și a parodonțiului aferent;
– bite-wing: surprinde punctele sau suprafețele de contact dintre coroanele dinților antagoniști în ocluzie sau conturul osului alveolar;
– de status maxilar: însumează 18 radiografii de tip retroalveolar şi bite-wing, cu imagini detaliate pe grupe de dinţi.

Radiografie panoramică (OPG)

Oferă o imagine de ansamblu asupra întregii cavități orale și este efectuată înaintea începerii oricărui tratament.

Tomografie computerizată 3D (CBCT)

Tomografia computerizată cu fascicul conic CBCT (“Cone Beam Computer Tomography”) este o tehnică radiologică nouă, care oferă imagini tridimensionale de înaltă rezoluție asupra anatomiei și patologiei maxilo-faciale.

Teleradiografie (radiografie cefalometrică digitală)

Teleradiografia oferă o imagine de ansamblu asupra structurilor osoase ale viscerocraniului și o parte a neurocraniului. Cu ajutorul acesteia se poate intui creșterea mandibulară în cazul copiilor, se pot efectua măsuratori ortodontice exacte și se pot determina modificările induse de tratamentul ortodontic.

Vrei sa vii la un consult?

Vino sa ne cunoastem mai bine si sa decidem impreauna cum te putem ajuta.