Ce presupune o restaurare cu ajutorul unei punți dentare?

În timpul unei restaurări cu punți dentare, unul sau mai mulți dinți lipsă sunt înlocuiți prin ancorarea unei punți dentare pe dinții vecini.

Care sunt cauzele și condițiile unei restaurări cu punți dentare?

Înnoirea punților dentare existente sau o nouă restaurare cu ajutorul unei punți dentare va fi luată în calcul dacă dintele care trebuie înlocuit se află în vecinătatea unor dinți lipsă și dacă nu se dorește sau nu este posibilă o restaurare cu implant.

Pe lângă spațiul gol produs de dinții lipsă, cariile, bonturile instabile, fațetele dentare ciobite, noua statică a mandibulei, o igienă inadecvată și problemele gingivale pot reprezenta alte posibile motive pentru alegerea unei punți dentare.

Care este procedura?

În cazul unei restaurări cu punți dentare, procedura este foarte asemănătoare cu cea a restaurării cu ajutorul coroanei dentare. Bonturile protetice vor sprijini „coroanele punții dentare”. După ce se ia o amprentă precisă, puntea va fi modelată în laboratorul dentar și aplicată în cavitatea orală a pacientului după aproximativ 7 sau 10 zile.

Dacă totul decurge conform planului, puntea va fi cimentată pe bonturi, care vor fi, desigur, protejate cu ajutorul unei coroane dentare provizorii în timpul procesului de modelare. Șlefuirea dinților are loc de obicei sub anestezie locală.

Care sunt riscurile?

Nu există riscuri speciale atunci când are loc înlocuirea punților dentare. Este adesea greu de intuit de dinainte în ce condiție se vor afla bonturile după îndepărtarea coroanelor sau punților deja prezente. În cel mai rău caz, poate fi nevoie de o restaurare chirurgicală pentru obținerea unui rezultat satisfăcător din punct de vedere vizual.

În plus, trebuie luate în considerare riscurile obișnuite, care apar în cazul șlefuirii dinților: poate să fie nevoie de un tratament de canal radicular cauzat de sensibilitatea dinților în urma șlefuirii. Gingiile pot să fie afectate temporar de procedura de pregătire, ca urmare a luării amprentei și a restaurării. Retracția poate să apară în cazul gingiilor subțiri și firave.

La ce rezultate vă puteți aștepta?

De obicei, rezultatul obținut reprezintă un înlocuitor perfect, funcțional și igienic al dintelui sau dinților lipsă, în funcție de cerințele individuale.

Ce alternative există?

O restaurare cu implanturi va fi considerată întotdeauna o alternativă posibilă. O altă opțiune ar putea fi să nu se intervină asupra spațiului gol produs de dinții lipsă, însă acest lucru poate să ducă la mobilizarea dinților vecini sau a dinților opuși pe o perioadă mai lungă de timp. Aceste efecte pot să afecteze buna funcționare a aparatului maxilar.

Vrei sa vii la un consult?

Vino sa ne cunoastem mai bine si sa decidem impreauna cum te putem ajuta.