Care sunt riscurile?

Amalgamul este în continuare folosit ca material pentru obturații de către mulți dentiști. Amalgamul dentar este alcătuit dintr-un amestec de argint și alte metale și conține mercur în proporție de peste 50%.

Mercurul este unul dintre cele mai toxice elemente non-radioactive de pe planeta noastră. Mercurul se strecoară în întregul corp, infiltrându-se prin tractul digestiv și poate să se depună în ficat, intestine, oase și creier. Mercurul poate fi observat în creier la doar câteva ore după ce a fost făcută o obturație și va produce leziuni în rândul celulelor nervoase din jurul său.

Există suspiciunea că anumite boli, precum Alzheimer sau demența sunt cauzate de metalele grele, din aceeași categorie făcând parte și mercurul.

Avantajele îndepărtării amalgamului

Amalgamul, împreună cu celelalte componente metalice din alcătuirea sa, pot duce la boli grave, chiar și în doze mici. Durerile de cap frecvente, migrenele, depresia, bolile reumatice, defectele de vedere, pierderea memoriei sau răcelile pot să apară ca rezultat al obturațiilor toxice cu amalgam. Cu ajutorul detoxificării și a îndepărtării amalgamului, sistemul dumneavoastră imunitar va fi curățat de toxine și întărit pe termen lung.
În plus, în corpul dumneavoastră nu va mai rămâne nici urmă de amalgam și de urmările sale nocive.

Dacă o persoană are un număr mare de obturații cu amalgam, este indicat ca acestea să fie îndepărate în mai multe ședințe. Nici măcar cele mai bune măsuri de precauție nu pot garanta o protecție completă împotriva expunerii la mercur pentru pacient și medic.

Ce se întâmplă după îndepărtarea amalgamului?

Tipul de restaurare recomandat depinde de cantitatea de substanță dentară sănătoasă disponibilă. Dacă structura dintelui este în stare bună, se va opta pentru o obturație. În prezent, obturațiile sunt făcute din materiale de înaltă calitate și sunt fotopolimerizabile. Incrustațiile din ceramică reprezintă o alternativă la obturații. Acestea sunt realizate de către tehnicianul dentar, cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM. Materialele ceramice sunt de cea mai înaltă calitate și cele mai biocompatibile. În plus, culoarea lucrărilor protetice poate să fie adaptată în mod optim la culoarea dinților vecini.

În domeniul esteticii dentare, obturațiile din ceramică sunt considerate varianta ideală. În cazul unor defecte mai mari de structură, se pot realiza coroane dentare parțiale sau totale. Din punct de vedere biologic, obturațiile ceramice sunt cele mai bine tolerate de organism. Durata lor de viață extinsă și procedeele personalizate de realizare reprezintă alte avantaje. O alternativă la coroanele dentare parțiale sau totale din ceramică sunt materialele metalice sau metalo-ceramice. Însă din punct de vedere biologic, cavitatea orală nu este un mediu deloc potrivit pentru a găzdui metale.

Detoxifierea de amalgam

Odată ce a fost îndepărtată ultima obturație cu amalgam, corpul trebuie să treacă printr-un proces de curățare și revitalizare, adică de detoxifiere. Tratamentul folosit constă din alga Chlorella, care s-a dovedit a fi un remediu blând și de succes.

La începutul tratamentului, trebuie să luați între 2 și 4 tablete, de 2 sau 3 ori pe zi, cu multă apă și cu 30 de minute înainte de masă. Această doză va fi mărită la 8 sau 9 tablete pe zi, în funcție de toleranța individuală. Alga Chlorella ajută la mobilizarea multor metale grele, precum mercurul, din interiorul țesuturilor, de aceea este posibil să apară simptome neplăcute: amețeală, greață, arsuri la stomac, diaree, simptome de gripă, dureri de cap, o stare neobișnuită de oboseală, o dispoziție proastă, flatulență.

Coriandrul și leurda pot să fie folosite ca remediu pe bază de plante pentru continuarea procesului de detoxifiere.

Vrei sa vii la un consult?

Vino sa ne cunoastem mai bine si sa decidem impreauna cum te putem ajuta.