Dinți și gingii frumoase, cu aspect natural

Dinți și gingii frumoase, cu aspect natural
Dinții sănătoși și frumoși reprezintă una dintre realizările majore ale esteticii dentare. Dinții dumneavoastră vor fi tratați într-o manieră care garantează o pierdere minimă a substanței dentare naturale și o îmbunătățire estetică maximă. Estetica dentară însumează o multitudine de proceduri care au rezultate uimitoare de exemplu: corectarea discromiei de suprafață și a malpoziționărilor minore cu ajutorul fațetelor ceramice, care sunt pur și simplu aplicate pe dinții naturali.

Procedurile microchirurgicale care permit salvarea țesuturilor gingivale ajută la remodelarea acestora. Noi lucrăm cu obturații din compozit, care nu sufera modificări în urma unui tratament.

Dacă este necesară restaurarea unei părți semnificative a dintelui, vă recomandăm incrustațiile din ceramică, care sunt realizate pe calculator și sunt proiectate și realizate într-o singură ședință, cu ajutorul programului CAD/CAM.

Incrustațiile din ceramică imită culoarea naturală a dintelui și pot cu ușurință să fie confundate cu dintele natural, fiind de asemenea foarte bine ancorate și durabile. Până și coroanele amplasate pe un dinte sever deteriorat și tratat pot să fie realizate exclusiv din ceramică și vor fi gata într-o singură ședință.

Ca alternativă, există și combinații de materiale de culoarea dintelui și metal, create în laboratorul dentar. Același lucru se aplică și în cazul punților, care înlocuiesc integral unul sau mai mulți dinți.
Împreună vom parcurge toate detaliile și vom găsi opțiunea potrivită pentru dumneavoastră.

Albirea dintilor

Ce presupune albirea dinților vitali?

În cazul albirii dinților vitali, culoarea actuală a dinților este deschisă cu ajutorul unui gel special de albire.

Care sunt motivele albirii dinților vitali?

Dorința pacientului de a-și îmbunătăți culoarea actuală a dinților este principalul motiv pentru albirea dinților vitali. Modificările de culoare a dinților pot avea diferite cauze: fumatul; alimentația; medicamentele (tetraciclina) administrate în stadiul de dezvoltare al dinților din copilărie sau pot fi semne ale înaintării în vârstă.

Ce riscuri există?

Inflamația gingivală și o sensibilitate crescută a dinților provocată de stimulii reci sunt câteva dintre posibilele efecte nedorite. Dacă apare o sensibilitate la temperatură, aceasta poate fi tratată cu ajutorul unor produse adecvate (Elmex Gelee, paste de dinți pentru dinții sensibili). Studiile recente ne demonstrează însă că pulpa dentară poate să fie afectată în timpul procesului de albire.

Din acest motiv, am decis să oferim numai un tratament blând de albire. Vom realiza pentru dumneavoastră o gutieră, în care veți adăuga gelul de albire. Această metodă de albire este mult mai blândă și chiar dacă se întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Restaurările dentare existente, precum obturațiile sau coroanele dentare pot să producă o nepotrivire cromatică în urma unei albiri cu succes a dinților și poate fi necesară înlocuirea lor.

Ce presupune acest tratament?

Pentru ca orice tratament de albire să funcționeze optim și pentru ca orice modificare de culoare să fie remediată, dinții trebuie să fie curățați în profunzime înainte, în cadrul unui tratament profilactic (dacă acest lucru este posibil).

Se va înregistra ocluzia cu materialul de amprentă pentru pregătirea gutierei din plastic, pe care o va realiza ulterior tehnicianul dentar. Puteți achiziționa gelul de albire de la clinica noastră. Acasă, trebuie pur și simplu să adaugați gelul în gutieră și să o purtați timp de o jumătate de oră sau două ore în timpul zilei sau seara. Cu cât mai mult și mai des veți purta gutiera de albire, cu atât mai bune și mai rapide vor fi rezultatele. Tratamentul trebuie continuat până când se obține rezultatul dorit. Un rezultat bun se obține de obicei după 4 sau 6 săptămâni de purtare zilnică.

Rezultatele oricărui tratament de albire se vor diminua în timp, astfel că este necesară repetare periodică. În cazul unor modificări pronunțate cauzate de tetraciclină, poate fi necesar un tratament ulterior care presupune metode speciale de curățare a suprafeței dinților.

Ce alternative există?

Fațetele ceramice reprezintă singura alternativă posibilă la albirea dinților vitali. Coroanele dentare nu sunt potrivite în acest caz.

Luați legătura cu noi pentru mai multe informații, ne-ar face plăcere să vă sfătuim!

Contactati-ne

Îndepărtarea obturațiilor cu amalgam

Amalgamul este în continuare folosit ca material pentru obturații de către mulți dentiști. Amalgamul dentar este alcătuit dintr-un amestec de argint și alte metale și conține mercur în proporție de peste 50%.

Fatete dentare

Fațetele dentare ceramice sunt precum niște scuturi gata-făcute sau modelate în laborator, care acoperă suprafața externă a unui dinte. Prin comparație cu o procedură de restaurare cu o coroană…

Obturații din material compozit

O obturație din material compozit permite restaurarea defectelor de structură ale coroanei dentare.

Vrei sa vii la un consult?

Vino sa ne cunoastem mai bine si sa decidem impreauna cum te putem ajuta.